Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie nadziewane jabłkami z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płat ciasta francuskiego
jabłka 2
cukier
cynamon
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie nadziewane jabłkami z cynamonem

Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w kwadraty. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę o boku ok. 5 mm. Na środku każdego kwadratu ciasta ułożyć łyżkę jabłek, posypać odrobiną cukru i cynamonem, zawinąć i dokładnie skleić brzegi. Ciastka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, wierzch posmarować roztrzepanym białkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150 st. do chwili zarumienienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 12.11.2011 10:09
pyszne
gusia1000 17.08.2011 12:35
Pycha.
Motorek 09.05.2011 12:00
smaczne
Pati8 16.01.2011 12:51
pycha
Pati8 16.01.2011 12:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak