Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1pęczek
makaron muszelki
mięta świeża 1pęczek
ser ricotta 200g
parmezan starty 30g
oliwa 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szparagami

Podzielić szparagi na 3części: końcówki wyrzucić,środkowe części zamrozić.Oderwać listki z mięty (zostawić kilka do dekoracji),wrzucić do blendera razem z ricottą,parmezanem i oliwą,zmiksować.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.Pod koniec gotowania dodać główki szparagów.Odcedzony makaron i szparagi wymieszać z pesto.Podawać z wiórkami parmezanu,udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak