Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 5oo g.
kostki mięsne 1
Majeranek suszony Prymat
papryka czerwona
czosnek parę ząbków
mąka, masełko

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z papryką

polędwicę myjemy , dzielimy na kawałki i obtaczamy w mące i smażymy. W między czasie wstawiamy szklankę wody zagotowujemy ją i wrzucamy kostkę , po usmażeniu wrzucamy mięso do wody , dodajemy czosnek, posypujemy troszkę papryką , oraz majeranek , i dusimy aż mięso będzie miękkie. Następnie polędwicę wyjmujemy i przygotowujemy zasmażkę , na 2 łyżkach masła dodajemy do sosu , chwilkę gotujemy , dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz mięso. I jeszcze chwilkę razem wszystko dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 11.11.2010 14:43
Extra posiłek !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak