Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smerf

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 6 op
mleko 2 l
kasza manna 1 szkl
budyń śmietankowy 2 op
cukier 2 szkl
margaryna kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Smerf

Blachę posmarować margaryną i bułką tartą wyłożyć herbatnikami. Do garnka wlać 1,75 l mleka, 2 szkl. cukru margarynę, poczekać aż zacznie się gotować. Zestawić z ognia dodać 1 szkl. manny mieszając aby nie było grudek. Gotować 5-10 min. Zdjąć z ognia dodać budyń rozrobiony w 0,25 l mleka energicznie mieszając. Gotować do stężenia. Taką masę wykładać na blaszkę wyłożoną herbatnikami. Przykryć druga warstwa herbatników. Polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki. Poczekać do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak