Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Styropian ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek 5
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 250 g
dżem z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Styropian ciasto

Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.! częścią wyłożyć blaszke i posmarować dżemem.Drugą włożyć do zamrażalnika.
1 litr śmietany ;
20 dag wiórek kokosowych;
5 białek;
1 szkl cukru;
1 budyń śmietankowy;
1 łyżka mąki ziemniaczanej;
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;
Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki.Wymieszać, wylać na ciasto w blaszce.Na wierzch starkować ciasto z zamrażalnkia.Piec ok 50 min w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 17.10.2012 08:02
fajne
Joannasz3190 12.10.2012 15:00
Oryginalne ciasto! Z chęcią spróbuję :)
monisia8585 08.10.2012 12:47
napewno wypróbuje
Monika-twin 28.09.2012 17:28
śmieszna nazwa
gosia1988 27.09.2012 08:48
fajne ciasto
anika711 20.09.2012 20:49
pychota
Katarzyna47 11.09.2012 22:19
ciekawe
Aneta2604 17.01.2012 21:12
muszę spróbować
bami 14.01.2012 22:53
Interesująca nazwa ;)
madi356 02.03.2011 11:07
pięknie i apetycznie wygląda
Dorota76 11.11.2010 09:43
ciekawe to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak