Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik mleczno-buraczany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 litr
buraki ćwikłowe młode 6 szt
rzodkiewka 1 pęczek
jajko 4 szt
śmietana 1/2 szkl
szczypiorek siekany 4 łyżki
koperek 4 łyżki
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik mleczno-buraczany

Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać szklanką gorącej wody, gotować kilka minut, zakwasić i wystudzić. Rzodkiewki i ogórek pokroić w krążki, jajka ugotować na twardo. Przed podaniem zmiksować zsiadłe mleko, dodać buraczki, śmietanę, zieleninę, wymieszać, przyprawić do smaku solą. Podawać z jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.11.2013 17:42
pięknie ci wyszedł,pycha
Ela15 03.07.2013 08:30
bardzo fajny akurat na tę porę roku:)
Łukasz15 17.10.2012 18:06
Wygląda super
IlonaAlbertos 15.10.2011 21:53
Zapowiada się apetycznie.
Iwona51
Iwona51 12.10.2011 09:29
pycha
Małgorzata113 11.11.2010 09:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak