Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z rukolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 10 dkg
czosnek 1 ząbek
ser z błękitną pleśnią 15 dkg
orzeszki pinii 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
oliwa 3 łyżka
sól, pieprz do smaku
pieczarki 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z rukolą

Pieczarki umyj, odetnij nóżki, kapelusze obierz ze skórki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść łyżką oliwy. Ułóż na niej kapelusze pieczarek. Rukolę opłucz, osusz i posiekaj, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, pokrojonym w kostkę serem, orzeszkami, tartą bułką i pozostałą oliwą. Przypraw solą i pieprzem. Napełnij pieczarki farszem, piecz przez 18-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.01.2012 17:00
super połączenie :)
Seba 23.11.2011 11:06
super
RenataZ-et 11.11.2010 14:29
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak