Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo z kabaczka i kiełbaski

5.0
(54)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kiełbasa 100 gram
pieczarki 200 gram
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory w puszce 1 sztuka
bazylia do smaku
oregano do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
sól do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: leczo z kabaczka i kiełbaski

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę.
Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojone pieczarki, paprykę i kabaczek (pokrojony w większą kostkę)- możemy to już dusić w garnku.
Dusimy do miękkości, po czym dodajemy pomidory w puszce.
Na koniec doprawiamy przeprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 01.04.2012 18:33
bardzo dobre
Piotr24 09.08.2011 14:30
muszę zrobić :)
IlajEM 11.01.2011 23:54
Yamiii
Agnieszka172 03.01.2011 17:49
fajna propozycja dla smakosza
ben-ka 23.12.2010 17:20
Smacznie wygląda:)
Elżbieta17 14.12.2010 12:08
pyszne!
Natalia/tubisiek 02.12.2010 11:08
na pewno smaczne :)
Ewa111 16.11.2010 12:42
wygląda świetnie i na pewno jest bardzo smaczne
m1monika 11.11.2010 17:07
apetycznie się prezentuje!!!
Justyna70 11.11.2010 08:02
super!
ElizaT 11.11.2010 00:06
Wygląda świetnie, musiało być smaczne. Będę robiła takie. Trafia do moich ulubionych ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak