Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z wina

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 25 g
sok z cytryny 1 łyżka
cukier waniliowy 15 g
wino deserowe 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z wina

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie aby napęczniała, wlać 4 łyżki gorącej wody, wymieszać. Żelatynę połączyć z winem, dodać sok z cytryny i cukier waniliowy. W foremce silikonowej ułożyć jedną warstwę owoców i zalać galaretką, włożyć do lodówki. Gdy stężeje wyłożyć następną warstwę owoców i zalać resztą galaretki winnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 11.11.2010 08:27
takich specjałów jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak