Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z bobem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 szklanka
jajko 4 szt.
mąka pszenna 1 szklanka
kiełbasa pokrojona w plastry 10 dag
sól, cukier, pieprz
natka piertuszki świeżej do dekoracji
bób 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z bobem

Odłóż czubatą łyżkę mąki. Z reszty maki, jajek, mleka przygotuj ciasto naleśnikowe. Przypraw je do smaku solą i odrobiną cukru.
Bób wyłuskaj, cebulę posiekaj i podsmaż razem na gorącym oleju, oprósz pozostawioną mąką. Gdy się zrumieni, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Kiełbasę pokrojoną w cienkie, ukośne plasterki smaż na patelni po kilka, po czym, gdy już się zrumienią, wlewaj na nie delikatnie ciasto naleśnikowe i smaż na złoty kolor z obu stron.
Gotowe naleśniki przełóż na talerze. Podawaj je razem z przesmażonym bobem oraz cebulą. Danie udekoruj natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 30.12.2011 14:02
lubię bób, ciekawe jak smakują
irenka 25.06.2011 21:18
takich naleśników nie jadłam
daria899 01.04.2011 21:11
pyszne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak