Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta ½ kg
mąka 5 dag
rodzynki 5 dag
owoce kandyzowane 10 dag
jaja 4 sztuki
cukier 10 dag
skórka z cytryny 2 łyżki
tłuszcz do formy
Mąka do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy

Żółtka utrzeć z cukrem stopniowo dodając ser i skórkę z cytryny. Całość utrzeć. Do masy dodać owoce kandyzowane, rozdrobnione rodzynki, Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą. Tortownicę smarujemy tłuszczem, oprószamy mąką i przelewamy masę. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 18.10.2011 07:13
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak