Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 ½ l
boczniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
włoszczyzna 20 dag
kostka grzybowa 1 sztuka
sól
pieprz gruboziarnisty
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniaków

Wodę zagotowujemy, dodajemy kostkę grzybową, gotujemy w niej włoszczyznę. Miksujemy. Cebulę siekamy, dusimy na maśle. Grzyby kroimy w paski i dodajemy do cebuli oraz zmiażdżonego czosnku. Całość dusimy około 15 minut. Przekładamy do wywaru, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak