Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

najlepsza wątróbka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 300 gram
cebula 1 sztuka
mleko 1 szklanka
ocet winny 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: najlepsza wątróbka

Wątróbkę umyć, ułożyć w misce i zalać mlekiem.
Po dwóch godzinach wylać mleko, a wątróbkę przełożyć na patelnię. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko doprowadzić do wrzenia.
Podgotować na lekkim ogniu, dodać ocet winny.
Gdy sos się zredukuje, na sam koniec smażenia popieprzyć i posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 25.11.2011 08:18
mniam
adam1f 19.06.2011 00:13
niezłe
eduszo
eduszo 13.12.2010 12:15
Watróbka pyszna tylko jeszcze żeby miała mniej cholesterolu.
ben-ka 14.11.2010 09:40
Jak ja dawno nie robiłam wątróbki !
Ewa111 13.11.2010 12:18
pyszna taka wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak