Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe placuszki z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mąki 5 łyżek
ząbek czosnku
pieczarek 40 dag
cebula
śmietana
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe placuszki z sosem pieczarkowym

Cukinię umyć, wyjąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć z soku. Z cukinii, 4 łyżek mąki i jajka wyrobić ciasto, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać, wrzucić na rozgrzane masło, zrumienić, dodać umyte, obrane i posiekane pieczarki, przesmażyć, dolać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki, zagotować, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć placuszki z ciasta cukiniowego i podawać z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 15.01.2012 07:15
fajne
maciek7 12.02.2011 21:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak