Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśny sos do ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 1 szklanka
cebula 2 sztuki
śmietana 1/4 szklanka
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
cukier
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśny sos do ziemniaków

Cebulę posiekać i ugotować razem z przyprawami w wywarze. Zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Zagotować. Lekko przestudzić i dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak