Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w imbirowej glazurze

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 pęczki
imbir 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
sos sojowy ¼ szklanka
wino wytrawne ¼ szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w imbirowej glazurze

Wino mieszamy razem z sosem, cukrem, posiekaną dymką i imbirem. Filety z kurczaka kroimy w niewielką kostkę i marynujemy je w powstałym sosie około przez 24 godziny. Nadziewamy kawałki mięsa i pieczemy na grillu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak