Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuska ratatuja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie 2 szt.
cebula biała 2 szt.
bakłażan 1 szt.
ząbki czosnku 3
pomidory 2 szt.
łyżka oliwy
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: francuska ratatuja

Bakłażana pokroić w półplasterki, ułożyć na sicie, posolić i odstawić na 15 minut.
Cukinię pokroić w plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski, zaś pomidory w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać paprykę i cukinię. Po ok. 5 minutach dodać bakłażana, pomidory i czosnek. Dusić jeszcze ok. 10 minut, podlewając wodą. Posypać ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 19.09.2011 20:12
smaczne danie
becia879 25.11.2010 14:40
wg przepisu szczurka Remy? ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak