Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"frytki\" cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1\\2 kg
mąka 2 łyżki
jaja 1 szt
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: \"frytki\" cebulowe

Cebule obrać, pokroić w pierścienie i osuszyć na lnianej ściereczce. Z mąki, jajka, łyżki oleju, przyprawy do zup i wody przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić. Pierścienie cebul zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Zrumienione krążki wyjmować łyżką cedzakową i osączać na bibule. Podawać jako przekąskę do piwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 11.11.2010 00:00
ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak