Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki nadziewane jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
jajko 2
cukru 28 g
mąki 4 łyżki
masła 20 g
jabłka 4
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki nadziewane jabłkami

Z mleka, jajek, mąki, 8 dag cukru, soli i 10 g roztopionego i ostudzonego masła przyrządzić ciasto na naleśniki - najlepiej zmiksować, żeby nie było grudek. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w duża kostkę. W rondelku roztopić 10 g masła, wsypać 20 g cukru,, wrzucić jabłka i dusić dopóki się nie rozpadną. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki. Po usmażeniu na każdym położyć kilka łyżek jabłek, zwinąć w rulonik i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować na wierzchu masłem i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.10.2012 17:17
uwielbiam i naleśniki i jabłka, pyszne jedzonko;)
kotlet 02.12.2011 23:40
tez lubię
Pati8 23.07.2011 12:07
pycha:)
IZABELA29 19.05.2011 15:47
dzieciaki przepadają za nimi
bursztynek 07.03.2011 23:26
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak