Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
dwie papryki
trzy cebule
sól, pieprz do smaku
gałka muszkatołowa
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa

Baklażana kroimy w plastry i solimy, po pół godzinie płuczemy i suszymy- inaczej może być gorzki. Paprykę kroimy w szerokie pasy, cebulę w plastry. Solimy i przyprawiamy. Kładziemy na wysmarowaną olejem patelnię grillową i smażymy po kilka minut z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 13.06.2012 09:13
bardzo lubię takie grillowane warzywka,są pyszne.
pacpaw 25.05.2012 23:27
świetny dodatek do grillowanego mięsa
angelika14 12.05.2011 15:14
oj zjadłabym sobie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak