Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa z pulpetami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa króliczego z kością 75dag
marchewki 2
pietruszka
kawałek selera korzeniowego
cebule 2
por
głowki kapusty włoskiej 1/2
pomidory 4
jajko
masła 5 dag
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
pęczek koperku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa z pulpetami

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać grubo pokrojoną kapustę, umyte mięso, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Wlać 6 szklanek wody, wsypać przyprawy i gotować, aż mięso zmięknie. Wywar przecedzamy, mięso oddzielamy od kości i zemleć wraz z częścią ugotowanych warzyw. Wymieszać masę z jajem, przyprawić solą i papryką. Formować małe kuleczki, kłaść je do wywaru i gotować aż do wypłynięcia. Pomidory sparzymy i po zdjeciu skorki kroimy na ćwiartki, dodajemy posiekana cebule, masło odrobinę soli i dusimy 10min, mieszając po czym przełożyć pulpę do garnka z mięsnymi kuleczkami. Chwile razem gotujemy i doprawiamy sola i papryka. Kazda porcje zupy posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 16.11.2010 19:30
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak