Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 1-2 kilogramy
zielona papryka 1 sztuka
pieczarek świeżych 20 dag
średnie czerwone cebule 2
kostka rosołowa
ziela angielskiego 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2
majeraneku szczypta
mielonej papryki 1/4 łyżeczki
marchew
pietruszka
kawałek selera
kopiate koncentratu pomidorow. 3 łyżki
sól, pieprz szczypta
olej
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso sprawić- usunąć zbędny tłuszcz i ew.chrząstki; pokroić w kostkę. Obsmażyć na kilku łyżkach oleju. Przełożyć do większego garnka (min.4 l ) Na pozostałym oleju zeszklić poszatkowana cebulę, dodać do mięsa. Zalać wodą tak aby przykryła mięso + 5 cm ponad (część pewnie odparuje). Gotować. Dorzucić ziele ang., liście, kostkę oraz pokrojone w kosteczkę marchew, pietruszkę i seler. Po ok.50 min. dodać obrane ziemniaki i papryki, pokrojone w niedużą kostkę, oraz pieczarki w półplasterki. Ok.15 min. przed końcem gotowania dodać sproszkowana paprykę, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, zamieszać. Gulasz rozrobić w ok.200 ml gorącej wody, dolać do zupy i gotować jeszcze chwile, aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak