Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztukamięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1pęczek
wołowina 60dag
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziarenka pieprzu 1łyżeczka
ziemniaki 60dag
marchewki 40dag
por 40dag
śmietana 1/2szkl
mąka 1łyżka
chrzan tarty 2łyżki
por 1/2pęczka do dekoracji
chrzan pokrojony w zapałkę 1/2pęczka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sztukamięs

Obrać włoszczyznę,mięso opłukać.Warzywa razem z wołowiną włożyć do garnka.Dodać listki laurowe i ziarenka pieprzu.Zalać wrzącą,posoloną wodą.Gotować 1,5godz.W tym czasie obrać ziemniaki oraz marchewki,pory oczyścić.Ziemniaki pokroić na cząstki,a marchewki i pory w plasterki.Odmierzyć ok. 2 szkl. wywaru z gotowania mięsa.Zalać ziemniaki,gotować ok.20min.Na 10min przed końcem gotowania dołożyć marchewki i pory.Dolać śmietanę wymieszaną z mąką.Sos doprawić solą,pieprzem i startym chrzanem.Mięso ułożyć na półmisku,obłożyć warzywami i polać sosem.Udekorować chrzanem oraz grubo posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 21.01.2012 09:49
super sztuka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak