Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkoladki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
cukier 2,5 szklanki
woda 1/2 szklanki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkoladki

Z cukru i wody gotujemy syrop ok 2-3 min. Do syropu dodajemy umytą i obraną marchewkę startą na tarce o grubych oczkach , gotując na wolnym ogniu i co chwilkę mieszając. Gotujemy dopóki cały sok wyparuje a marchewka zgęstnieje. Marchew wykładamy na półmisek wcześniej wymyty zimną wodą i czekamy aż wystygnie. Z zimnej marchewki formujemy kulki które obtaczamy w cukrze. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.03.2012 21:36
super, podoba mi się ten pomysł
Krzysztof42 23.04.2011 16:33
dla samej nazwy warto spróbować
Marzena40 15.03.2011 09:43
ciekawy przepis
olsa 13.10.2010 19:06
ciekawe;)
Islanzadi 03.10.2010 00:26
Muszę kupić marchewkę i to wypróbować :)
IZABELA29 12.09.2010 09:33
ciekawy i pyszny przepis
IlonaAlbertos 26.08.2010 00:18
Muszę wypróbować :)
elwal
elwal 16.08.2010 11:47
Robię coś podobnego, jednak do marchewki dodaję sporo kwasku cytrynowego, bo sama w sobie jest dość mdła... oraz skórkę startą z pomarańczy, cytryny lub limonki - dla aromatu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak