Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgardle z indyka nadziewane farszem z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 10 dkg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
cukier odrobina
sól, pieprz, gałka muszkatołow do smaku
Goździki całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Podgardle z indyka nadziewane farszem z rodzynkami

Wątróbkę bardzo drobno posiekać, a następnie przetrzeć przez sito lub kilkakrotnie przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami, dodać rodzynki, bułkę tartą, szczyptę soli, pieprz, utartą gałkę muszkatołową oraz goździki i ewentualnie do smaku odrobinę cukru. Ubić pianę z białek. Wszystko razem wymieszać bardzo dokładnie i tak przygotowanym farszem nadziać podgardle indyka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.01.2012 20:37
pycha
RenataZ-et 26.11.2010 20:11
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak