Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
ziemniaki
grzyby suszone 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane grzybami

Grzyby namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, odcedzić, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wraz z grzybami podsmażyć na maśle. Ostudzić. Ziemniaki obrać, umyć i wydrążyć. Do masy grzybowo-cebulowej dodać jajka, miąższ wydrążony z ziemniaków i tartą bułkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Nadziać farszem ziemniaki, w rondlu rozpuścić masło, ułożyć ziemniaki ściśle jeden przy drugim, tak, by się farsz nie wysypał, podlać kilkoma łyżkami wywaru z ugotowanych grzybów. Dusić pod przykryciem do miękkości, a następnie odlać sos i leciutko je zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.11.2010 20:19
Rewelacyjny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak