Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser z jaj

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 16 sztuk
mleko 1 litr
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ser z jaj

Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy je i solimy. Mleko gotujemy i do gotującego się dodajemy jajka. Mieszamy delikatnie do momentu ścięcia się. Całą masę powstałą przelewamy do worka serowego ( lub zrobionego z pieluchy tetrowej) i lekko ugniatamy by było zbite. Pozostawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.07.2012 07:21
bardzo ciekawe
Betka 27.04.2012 10:31
mniam smacznie się zapowiada!;)
IKrakowianka 28.02.2012 21:41
super na śniadanie
Anna146 01.07.2011 07:23
ciekawe
marta639 17.09.2010 21:45
fajne
MAŁGORZATA108 25.07.2010 20:01
A może zamiast pieluchy skarpeta?
Iwusia 15.05.2010 13:42
:) pielucha jest czysta nowa :D
Patrycja42 13.05.2010 23:45
haha :) ale serek zapewne jest smaczny :)
Gosia_60 13.05.2010 00:30
ciekawe :) i ta pielucha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak