ser z jaj

ser z jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    16 sztuk
  • mleko

    1 litr
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy je i solimy. Mleko gotujemy i do gotującego się dodajemy jajka. Mieszamy delikatnie do momentu ścięcia się. Całą masę powstałą przelewamy do worka serowego ( lub zrobionego z pieluchy tetrowej) i lekko ugniatamy by było zbite. Pozostawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

28.07.2012 07:21
bardzo ciekawe

Betka

27.04.2012 10:31
mniam smacznie się zapowiada!;)

IKrakowianka

28.02.2012 21:41
super na śniadanie

Anna146

01.07.2011 07:23
ciekawe

marta639

17.09.2010 21:45
fajne

MAŁGORZATA108

25.07.2010 20:01
A może zamiast pieluchy skarpeta?

Iwusia

15.05.2010 13:42
:) pielucha jest czysta nowa :D

Patrycja42

13.05.2010 23:45
haha :) ale serek zapewne jest smaczny :)

Gosia_60

13.05.2010 00:30
ciekawe :) i ta pielucha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat