Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki Cioci Reni

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 szklanki
jajko 3
proszku do pieczenia 3 łyżeczki
margaryny 1,5 kostki
mleko 9 łyżek
cukru ok. 1,5 szklanki
kakao 4 łyżeczki
wody 1 szklanka
cukru ok. 1,5-2 szklanki
wiórki kokosowe 300-400 g
rum ok 1 łyżeczki
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki Cioci Reni

Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i dodać na końcu. Wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównać i piec ok 30 minut w 180 stopniach.
Na drugi dzień ew jak ciasto wystygnie całkowicie, wykonać polewę czekoladową. Kakao, cukier i wodę zagotować. Dodać rum i zapach. Wymieszać. Ostudzić.
Ciasto pokroić w kostkę. Obtoczyć kostki w polewie a nastepnie w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emilia11 23.08.2011 10:41
proste-wypróbuję
Koper 27.03.2011 19:58
super sprawa :)
IlonaAlbertos 18.02.2011 14:49
Muszę wypróbować :) Wyglądają smakowicie.
Aida 15.11.2010 22:27
do kawusi...na pochmurny dzień...rewelacja!
Dorota76 15.11.2010 20:26
muszą być pyszne
Aida 14.11.2010 22:17
oryginalne są BOSKIE! te mniej oryginalne...też pyszne :)
marta0906 14.11.2010 11:16
pyszne
Natalia/tubisiek 14.11.2010 08:11
pięknie wyglądają i na pewno dobrze smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak