Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
włoszczyzna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w galarecie

Rybę oczyścić, umyć, osolić na pół godziny przed gotowaniem. Włożyć do odcedzonego wywaru i ugotować powoli na małym ogniu. W szklance wywaru rozpuścić sproszkowaną żelatynę, doprawić do smaku odrobiną cukru i sokiem z cytryny. W salaterce położyć na dno kawałki ugotowanych jarzyn, kawałki ryby, zalać wywarem i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak