Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka gotowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
cebula 1 szt
pieprz 10 ziaren
angielskie ziele 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana

Golonkę umyć, przekroić wzdłuż i usunąć kośći. Mięso razem ze skórą ciasno zwinąć i związać bawełnianą nitką. Zalać golonkę gorącą wodą, osolić i gotować. Po pół godzinie dodać cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości. Podawać z musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 07.05.2012 16:33
mniam coś dla mnie
Iwona51
Iwona51 19.12.2011 10:12
smaczna
BernadettaP 08.09.2011 08:24
Oj, a ja nie przepadam za golonką...
Wafelek2601 24.05.2011 11:52
taka golonka jest przepyszna
Wafelek2601 24.05.2011 11:52
taka golonka jest przepyszna
Monika193
Monika193 11.11.2010 08:28
od czasu do czasu gotuję taką goloneczkę dla męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak