Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa zupa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 25 dag
cebula
seler naciowy łodtga
olej 1 łyzka
sok z cytryny 1 łyzka
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa zupa z boczkiem

Boczek pokroić w słupki, zalać wodą, gotować z przyprawami aż boczek zmięknie. Obrane i pokrojone drobno cebulę i nać selera podsmażyć na oleju, dodać do gotującej się zupy. Skorygować smak przyprawami, gotować jeszcze kilka minut i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak