Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony z wedzonym boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek 50 dag
cebula 2 szt
boczek wędzony 15 dag
pomidor 2 szt
mąka 1 łyzka
olej 1 łyżka
zielenina 2 łyzki
sól do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony z wedzonym boczkiem

Pokrojony boczek wytopić na oleju, skwarki wyjąć na tależyk. Na tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę, pomidory obrać ze skorki, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i dusić około 10 min. Świeży groszek wsypać do wody i gotować około 6 minut, dodajac pół łyżeczki cukru, odcedzić, wsypać do sosu,dodać paprykę, wymieszać. Przyprawić do smaku przyprawą do zup w płynie. Posypać skwarkami z boczku i zieleniną. Podawać z ziemniakami i porcją miesa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.12.2013 00:13
takiej potrawy nie jadłam ale kusi smakiem i wyglądem
jeta72 28.02.2013 22:06
ciekawy przepis :-)
Angelika10 30.08.2012 01:55
super
olkaaa 06.05.2012 13:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak