Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mamusina wariacja na temat wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki 1 kilogram
celubi 6 sztuk
ogórków kiszonych 5 sztuk
wody
majeranku Prymat do smaku
mąki do zagęszczenia
żurawiny garść
ostrej przyprawy bądź chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mamusina wariacja na temat wątróbki

Watróbkę wrzucamy na patelnię i smażymy. Jak się troszkę podsmaży dajemy troszkę oleju i wrzucamy do tego pokrojoną cebulę. Podsmażamy. Dodajemy pokrojone ogórki kiszone. Wlewamy wodę i gotujemy. Dodajemy majeranku i ostrej przyprawy bądź chili. Zagęszczamy wszystko wsypując mąkę. Dodajemy żurawinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 01.05.2011 16:23
mniam
Katarzyna/kate1980 29.03.2011 17:41
z ogórkami kiszonymi? to musi być bardzo ciekawe :)
Magdalena80 25.03.2011 23:40
ja też lubię watróbki
ziutula
ziutula 14.02.2011 00:56
wątróbkę lubię i ten przepis spróbuję...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak