Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka kurczaka w zalewie miodowo musztardowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 szt
musztarda dijon 3 łyzki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
miód pitny 100 ml
ocet winny 3 łyżki
olej 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: udka kurczaka w zalewie miodowo musztardowej

do miski wlać miód obie musztardy ocet winy olej. Wymieszać .
Kurczaka umyć oczyścić naciąć wsadzić do miski z sosem i wstawić do lodówki na min 2 godz , po 2 godz. przełożyć kurczaka do żaroodpornego naczynia Piec w temp 210 stopni przez około 2 godziny co jakieś 20 -30 min podlewać mięso sosem :)
Podawać z Ziemniakami :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin37 15.12.2011 20:14
dziekuje
Zoso 11.09.2011 15:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak