Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w piwnym cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonych krewetek królewskich 6
mąki 3 łyżki
mleko 2 łyżki
piwa 2 łyżki
jajko
ser
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w piwnym cieście

Krewetki rozmrozić i osączyć. Z mąki, mleka, piwa, jajka i soli przygotować ciasto naleśnikowe, odstawić je na pół godziny. Następnie zetrzeć ser i dodać do ciasta, wymieszać. W głębokim garnku rozgrzać dużą ilość oleju - aby cała krewetka się zanurzyła. Krewetki maczać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu ok. 6 minut. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu papierowym ręcznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnaSt 13.06.2011 23:50
Jadłam, bardzo smaczne ;)
suzana 09.11.2010 23:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak