Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z królika 4 szt.
pietruszka suszona
marynata staropolska
cebula
wino wytrawne
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w marynacie

Udka królicze umyć i zamarynować , marynatą ( czosnek, tymianek, pietruszka, papryka, bazylia, marynata staropolska - każdej przyprawy ok. płaskiej łyżeczki ,wymieszać dodać oliwę, wino wytrawne , sól , pieprz) z wymienionych składników. Pozostawić na min 2 godz. im dłużej tym lepiej - mięso będzie kruche i aromatyczne. Następnie opiec udka, wkroić cebulę podsmażyć ,podlać wodą i dusić do miękkości ok 1 godz. lub aż mięso będzie miękkie. W czasie duszenia można podlać winę ( jeżeli ktoś lubi). Sos wytworzony w czasie duszenia można podprawić smietaną, lub pozostawić królika w sosie własnym. Podawać z surówkami, ziemniakami lub zjeść samo. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.07.2012 16:12
apetycznie wygląda
Rafał10 13.04.2012 15:51
Lubię króliczka, a w szczególności w takiej ilości przypraw i ziół w jakich Ty zrobiłaś. SUPER PRZEPIS !
Natalia40 09.01.2012 21:46
super
Elżbieta18 05.01.2012 08:16
Króliczek jest pyszny , zachęcam do przyrządzenia
krystyna24 20.08.2011 23:04
pycha
marchewka 25.06.2011 23:07
zjadłabym sobie...
stokrotka 24.05.2011 08:27
mniam....
Angelika10 11.03.2011 23:58
musi być dobre
Izabela/bella81 09.01.2011 22:58
lubię mięsko z królika:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak