Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jogurtowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt owocowy 0,5 litra
mleko 2% 0,5 litra
budyń waniliowy 1 sztuka
jajko 2 sztuki
miód prawdziwy 2 łyżki
skórka z cytryny sól
płatki kukurydziane 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jogurtowa

budyń rozprowadzić w małej ilości wody wlać do gorącego mleka zagotować i zdjąć z ognia wymieszać z miodem szczyptą soli i otartą skórką cytrynową jogurt połączyć z żółtkami stale mieszając dodawać do gorącego budyniu chwilę pogotować na małym ogniu dodać ubitą pianę z białek lekko podgrzać wlać do talerzy posypać płatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.03.2011 13:19
Ciekawy przepis !
suzana 09.11.2010 23:00
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak