Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl
woda 2/3 szkl
margaryna 2-3 lyzki
jajko 3
proszek do pieczenia 1/2 łyzeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy

wodę zagotować z margaryną i solą.wsypać mąkę, rozmieszać, lekko podgrzewać, do czasu aż ciasto będzie gładkie. Odstawić garnek i ciasto lekko wystudzić. Następnie wbijać po 1 jajku dobrze wyrabiając, następnie dodać proszek do pieczenia. Blachę wysmarować mąką i posypać bułka tartą. Ciasto wykładać na blachę szprycą tworząc małe \"groszki\", Piec ok 10 minut. Ochłodzić w otwartym piekarniku. Dodawać do zup, sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak