Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 25 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 lyzek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z wątróbki

Obrać i posiekać cebulę, wątróbkę pokroić w kosteczki i podsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę i razem smażyć. Wystudzić, zemleć w maszynce, połączyć z jajkiem i bułką tartą. Doprawić do smaku. Formować małe kulki i wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak