Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

winiak 2 łyżki
maliny świeże 200 gram
mleko 3,2% 1,5 l
bita śmietana do dekoracji
biszkopty podłużne 8 szt.
budyń kokosowy

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z malinami

Biszkopty delikatnie połam na nieduże kawałki, wrzuć do szklanek i skrop winiakiem lub ulubionym likierem. Na ciastka wyłóż 1/2 malin. Budyń przygotuj zgodnie z przepisem i przestudź, mieszając (żeby nie utworzyła się na nim skorupka). Następnie przelej do szklanek i schłódź w lodówce. Przed podaniem udekoruj deser pozostałymi malinami i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak