Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka W zależności od pojemnika
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło

Śmietanę kremówkę wlewamy do pustego pojemnika (butelka / słoik lub inne).
I zaczynamy potrząsać (uwaga czasem zajmuje to bardzo długo czasu)
Po pewnym czasie zobaczymy w środku masło ok 15-20 min powinno być zrobione.
Wylewamy pozostałości po śmietanie, gotowe masło możemy przepłukać wodą.
Po czym wkładamy na talerzyk i do lodówki lub jeść od razu.
Można dodać cukier lub sól do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 09.01.2011 11:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak