Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z selerów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1
ryż 2-3 lyzki
koncentrat pomidorowy 1 lyzka
jajko 1
natka pietruszki
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z selerów

Seler umyć i ugotować, następnie wyjąć obrać i przetrzeć przez sito. Ryż opłukać, zalać osolonym wrzątkiem, ugotować, następnie odcedzić i dokładnie wysuszyć. Obrać i pokroić drobno cebula, usmażyć ją, dodać koncentrat i chwile dusić. Następnie wymieszać selerem, natka pietruszki i jajkiem, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki i obtoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej, piec z każdej strony, aż krokiety będą rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak