Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kiszonej kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
kapusta kiszona około 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kiszonej kapuście

Żeberka podzielic na małe kawałki i umyc. Osuszyc i natrzec solą oraz pieprzem, opruszyc mąką. Tak przygotowane obsmażyc ze wszystkich stron na rumiano, pod kiniec dodac pokrojona w kostkę cebulę i zezłocic. Kapuste w razie potrzeby przepłukac wodą. Naczynie żaroodporne wyłozyc połową kapusty, na nią, żeberka z cebulą, posypac majerankiem i przykryc resztą kapusty. Piec w gorącym piekarniku około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 30.10.2011 21:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak