Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowa rolada z rydzami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 70 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
posiekana natka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Sól, pieprz, majeranek do smaku
żurawina
orzechy włoskie 2 łyżki
rydze 15 (pokrojone)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowa rolada z rydzami

Schab umyj, przekrój wzdłuż (nie do końca), rozłóż jak książkę i rozbij. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na łyżce oleju, dodaj grzyby, smaż 2-3 minuty. Zdejmij z palnika, dodaj żurawinę i posiekane grzyby, odstaw. Chłodny farsz wymieszaj z natką i bułką tartą, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie rozłóż na mięsie, zwiń roladę i zwiąż ją. Zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do brytfanny, polej sosem do smażenia, przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny w temp. 190 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 12.06.2011 16:59
świetne
RenataZ-et 23.11.2010 16:42
Pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak