Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy zapiekaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
rodzynki garść
jaja 9 szt
mąka pszenna 3 szkl
cukier 3 szkl
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy zapiekaniec

Rodzynki zalać ciepłą wodą i odstawić.
W między czasie obrane jabłka pokroić w koskę, którą skropić sokiem z cytryny, wówczas dodać cynamon oraz odsączone rodzynki, wymieszać i przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Następnie jajka zmiksować z dodatkiem cukru i mąki i polać jabłka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak