Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka twarogowe z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 60 dag
kasza manna 3,5 łyżki
mleko 1\\2 szkl;
cukier 4 łyżki
jaja 3 szt
masło 6 łyżek
cukier wanilinowy
miód 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka twarogowe z miodem

Kaszę zalać mlekiem i ugotować, aby była dość gęsta po czym ostudzić ja do 50 stopni.
Gdy kasza ostygnie dodać do niej twaróg oraz jajka starte z cukrem i cukrem waniliowym.
Całość dokładnie wymieszać.
Przełożyć masę do foremek wysmarowanych masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
Przed podaniem polać miodem i pokroić na ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.01.2013 21:11
pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak