Kokoski

Kokoski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    25 dkg
  • kokos

    35 dkg
  • jaja

    4 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cukier utrzeć z żółtkami do białości, dodać wiórka kokosowe i wymieszać łyżka. Dodać na sztywno ubita piane z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Klasc łyżeczką na dobrze wysmarowana blachę.
Upiec na zloty kolor w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

09.07.2011 23:44
swietnie smakuja

Magda60

07.06.2011 22:43
polecam

Krzysztof42

19.04.2011 15:47
fajne na deser

kamilaj

07.02.2011 14:12
uwielbiam kokoski :) wszystko co kokosowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat