Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w sosie pieczarkowym

5.0
(41)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
śmietana 0,5 szklanki
mąka 3 łyżki
margaryna 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w sosie pieczarkowym

Udka kurczaka oprószyć solą, pieprzem i zrumienić na patelni na margarynie. Przełożyć do rondelka, podlać odrobiną wody, przykryć przykrywka i dusić do miękkości. Na patelni zrumienić cebulkę, dodać posiekane pieczarki, dusić 10 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać paprykę w proszku i połączyć z pieczarkami. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.01.2014 19:20
Coś pysznego.
Iwusia 05.12.2012 23:22
ekstra na obiad
Motorek 18.11.2012 13:15
smaczne
Iwona51
Iwona51 12.01.2012 00:14
pycha
manaika 12.12.2011 20:55
pyszne
MAR3STA 15.02.2011 18:59
ach te grzybki jak ja je lubię;)
Margo1 22.11.2010 20:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak