Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/3 kostka
mąka 4 łyzki
pieczarki 40 dag
serek topiony pieczarkowy 2 bloczki
sól
bulion warzywny 1,5 l
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarek

Z masła i mąki robimy zasmażkę. Pieczarki podsmażamy i miksujemy. Zagotowujmey bulion, dodajemy zmiksowane pieczarki, zasmażkę i serki topione. Miksujemy całość, doprawiamy do smaku. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.10.2012 18:09
Z serkami topionymi nie próbowałam ale przepis bardzo apetyczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak